naar timeline

"Geven is zo leuk!"

"Geven is zo leuk!"

Op een zonnige zaterdag in september vond op het Area-M terrein een bijzondere markt plaats: de Share Fair. Een markt waar je gratis tweedehands spullen kunt uitzoeken. Tinie Mooren, initiatiefneemster van de Share Fair, vertelt:

“Het mooiste vond ik die blije gezichten. Mensen waren zo gelukkig met hun spullen, en zo blij verrast dat het gratis was. De meesten kenden het helemaal niet, een weggeefmarkt.”  

“Zelf zet ik vaker iets neer in het appartementencomplex waar ik woon. De spullen zijn altijd weg. Of ik deel groenten die ik krijg van vrienden. Van die grote courgettes die ik in mijn eentje toch niet op krijg. Als ik iets dubbel heb of niet gebruik en iemand uit mijn vriendenkring heeft het nodig, dan geef ik het gewoon weg. Ik heb gemerkt hoe leuk dat is: geven.”  

“Toen Area-M vroeg of ik iets wilde organiseren in de zomer op het terrein, hoefde ik niet lang na te denken: een weggeefmarkt. De dankbaarheid die je krijgt als je geeft. Zo mooi. Een Marokkaanse mevrouw had wat spulletjes uitgezocht en ging daarna naar huis om zelfgebakken koekjes voor ons te halen. Daarna kwam ze nog eens terug met een versgebakken taart. Zo enorm lief. Af en toe heb ik wel een traantje van ontroering moeten wegpinken.”  

“Ik hoop echt dat dit een mooi vervolg krijgt. Ik ben in ieder geval al bezig met een leuk plan. En als mensen alsnog spulletjes willen uitzoeken, dan kan dat bij Tweedehandje, daar zijn alle overgebleven spullen naartoe gegaan. Dat is dan niet meer gratis maar wel voor een heel schappelijke prijs.”