Het plan

 • Ai 3 D Area M
 • Ai 3 D Basiswoning Apt Lift Area M
 • Ai 3 D Voor Area M
 • Binnentuin 3 D
Bekijk de
afbeeldingen
1
4

Area-M. Wat begon met een braakliggend terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond, is nu een community van 42 woningen in de sociale huur. Dé plek waar je wonen en werken combineert. Waar je een actief leven buitenshuis dichtbij de stad hebt. Waar je je tegelijkertijd terug kunt trekken in je zelf ontworpen woning. Dé plek voor ondernemende en creatieve geesten. This is your playground!

Eigen signatuur
Waar vroeger de Campina zuivelfabriek stond en de IJzeren Rijn nog steeds getuigt van een rijke historie, staat Area-M nu voor ontmoeten, ideeën delen en tot ontwikkeling laten komen. Door mensen die open minded zijn, naar anderen en naar andermans ideeën. Dit typeert Area-M. Het typeert ook de woningen die een eigen signatuur hebben met een stoere, industriële touch. Door de variatie in woningtypen valt er wat te kiezen. Een appartement met balkon, stadswoning met eigen tuin of een tiny house? Bij Area-M vind je het.

Spontane ontmoetingen
Op Area-M vind je ook rust en kun je jezelf zijn want ontmoetingen zijn spontaan, informeel en vrijblijvend. Voor je actieve leven buitenshuis en een druk sociaal bestaan, is het stadscentrum dichtbij. Wil je socializen dan zoek je elkaar gemakkelijk op in de gezamenlijke binnentuin of ontmoetingsruimte. Wil je privacy dan vind je die in je eigen woning met tuin of balkon.

Duurzaam wonen en leven
Respect naar elkaar zit ook in duurzaam wonen en leven op Area-M: van auto delen, afval recyclen tot eigen groenten telen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het concept en iedereen draagt er op zijn of haar manier aan bij. De een iets meer dan de ander maar in de basis doe we het samen.

Creatief en cultureel
Kleine, met name creatieve, ondernemers voelen zich thuis op Area-M. Want Area-M biedt een combinatie van wonen en werken, door een kantoor of atelier aan huis en door de gezamenlijke werk- en ontmoetingsruimte. Op Area-M vinden ondernemers voorzieningen op precies de goede schaal: een kantoor elders is niet nodig, tegelijkertijd hoef je ook niet alleen thuis te werken. Wil je ideeën delen of samenwerken met andere ondernemers op Area-M, dan is de verbinding snel gelegd. Met bewoners die werken als zelfstandige of gebruikers van de werk/ ontmoetingsruimte.

It's in the mix
Area-M is niet het een of het ander, maar vooral een mix. Ook in bewoners. Alle bewoners van Area-M zijn zowel jonger en ouder, samenwonend en alleenstaand, met en zonder kinderen. Wel delen we met elkaar dezelfde basiswaarden: respect naar elkaar, duurzaam en groen, spontane ontmoetingen. De woningen zijn betaalbaar, tegen de bovengrens van sociale huur. Mocht je in aanmerking komen voor huursubsidie, dan kan dat.

Groene, gezamenlijke binnentuin

De gezamenlijke, groene buitenruimte is het hart van Area-M. Deze publieke ruimte is wat iedereen bindt. Je houdt deze schoon en onderhoudt mede het groen. Elkaar hier ontmoeten mag, niks moet want je respecteert elkaars behoeften.

De binnentuin is ontworpen door de community samen met Verbeek Landschapsarchitecten voor wie groen en creativiteit hand in hand gaan.

De woningtypes en -aantallen

Twee jaar hebben de toekomstige bewoners gerekend en getekend, met blokken geschoven, materialen gekozen, plattegronden geknipt en geplakt. Om zo iets unieks te creëren. Najaar 2018 werd dit unieke plan goedgekeurd door de gemeente Roermond:

 • 15 driekamerappartementen met balkon en lift
 • 10 ruime basiswoningen met 3 slaapkamers en een eigen tuin
 • 6 ruimte stadswoningen met 4 slaapkamers en een eigen tuin
 • 4 compacte tweekamer-appartementen zonder lift en met riant balkon
 • 7 tiny houses: all-in-one loftachtige woningen in compact formaat
 • 1 werk- en ontmoetingsruimte
 • 1 grote, groene, gezamenlijke binnentuin

Heb jij interesse in een woning?

Ben je oprecht geïnteresseerd, dan kun je een motivatiebrief sturen en houden we jouw gegevens in onze database. Lees hier hoe je je interesse kenbaar kunt maken.

Wil je de huurprijzen weten? Kijk dan bij Wonen op Area-M.

-----
Wat ging eraan vooraf?

Al swipend via de online tool "Swipe what you like" maakten zo'n 600 mensen in en om Roermond in 2016 hun favoriete woonkeuzes. De waarden die daaruit kwamen, vormden een belangrijk vertrekpunt voor de ontwikkeling van het plan: creatief, cultureel, groen, warm, duurzaam, avontuurlijk, levendig, spontane ontmoetingen, samen versus privacy. Op basis hiervan maakten geïnteresseerden met een architect in creatieve werksessies een concreet en uniek plan.

Wil je weten hoe dit inspirerende en intensieve traject er in grote lijnen uit zag? Hier lees je een samenvatting of kijk op de timeline voor alle nieuwsberichten, foto-albums en event-verslagen.


360 graden rondblik

Wandel door Area-M met deze 360 graden-rondblik van het plan.

Wandel door Area-M!

Voor wie?

Area-M is het ideale concept voor ondernemende en creatieve geesten die openstaan voor andere én andermans ideeën. Area-M staat voor ontmoeten, van gedachten wisselen, ideeën delen en tot ontwikkeling laten komen. Area-M is een plek waar je (op) jezelf kunt zijn, in een omgeving die inspireert, met de focus op spontane ontmoetingen, met aandacht voor groen en duurzame materialen, met ruimte om te wonen én te werken. Anders dan anders maar wel met een eigen stempel.

Waar o waar?

Area-M is een terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond, aan de rand van de Kapel en het Roermondse Veld. De ideale locatie voor wie houdt van wonen dichtbij het centrum met alle voorzieningen op loopafstand. Het voormalige terrein van de Campinafabrieken is een plek volop mogelijkheden.