naar Leven op Area-M

Buitenmens in een druk bestaan

Ze is net aangenomen als etaleur bij Zara in Maastricht. Haar op het lijf geschreven. In deze baan kan Jefte Cobben helemaal uit de voeten met haar creativiteit en passie voor mode. Voordat ze weer in Roermond kwam wonen, volgde ze een schoenen- en lederwarenopleiding in Boxtel en de Fashion & Design Academy in Amsterdam.

Druk

Ze is een drukke dame. Naast haar fulltime baan danst ze twee keer in de week, wandelt ze graag en veel, houdt ze van bakken, en heeft veel vrienden met wie ze allerlei leuke dingen onderneemt. “Ik twijfelde even of ik met mijn drukke bestaan wel een bijdrage kan leveren aan het communityleven op Area-M. Maar inmiddels pas ik al op de kinderen van Yvonne die ik tijdens de sessies van Area-M heb ontmoet. En als we er straks wonen, kan ik ook altijd mijn moeder helpen bij een workshop.”

“Ik ben mijn vader dankbaar dat hij mij altijd mee naar buiten nam. Ik wandel nog steeds graag en veel.”

Buitenmens

Via haar moeder belandde ze op een bijeenkomst van Area-M. De community sprak Jefte meteen aan: het idee dat je weet wie je buren zijn, dat je elkaar kunt helpen met kleine dingen. Ze koos, net als haar moeder, voor een tiny house vanwege de zee aan licht en het directe contact met buiten. Want al woont ze graag in de stad, ze is toch ook een echt buitenmens. Die liefde voor de natuur heeft ze van haar vader. Hij nam haar altijd mee wandelen naar het bos in Maasbracht. “Toen ik heel klein was, kon ik leukere dingen bedenken maar nu ben ik hem dankbaar dat hij mij altijd mee naar buiten nam. Hij leeft inmiddels niet meer maar wandelen doe ik nog steeds graag en veel. Soms met vriendinnen, soms alleen. Naar een afspraak ga ik het liefst te voet, liever nog dan op de fiets.”

“Vrienden zijn belangrijk voor mij. We komen bij elkaar over de vloer, eten samen of kijken een film.”

Vrienden

Ondanks al haar bezigheden probeert Jefte bewust niet té veel hooi op haar vork te nemen. Na een stressvolle periode tijdens haar studie en de dood van haar vader, probeert ze een gezonde balans te houden in haar leven. Vrienden nemen daarin een belangrijke plek in. “Ik houd van mensen en gezelligheid om mij heen. Ik heb veel vrienden die ik vaak zie. We komen bij elkaar over de vloer, eten samen of kijken een film. Of we organiseren een themafeest. Voor Halloween hebben we onze kleding zelf ontworpen en met karton een heel decor gebouwd.”

Deelhond

Die creativiteit heeft ze van haar moeder. Straks wonen ze twee tiny houses van elkaar verwijderd. Niet dat ze per se bij elkaar in de buurt moeten wonen, het kwam nu eenmaal zo uit. Zelf verwacht ze niet dat ze elkaar voor de voeten zullen lopen. “Mijn moeder heeft ook een druk sociaal leven en we voelen goed aan of wij elkaar willen zien of niet. Wel overwegen we om een hond of een katje te delen.”