naar Leven op Area-M

Een creatieve duizendpoot

Een creatieve duizendpoot die de wereld een beetje mooier wil maken. Dat is zoals Rian Crins zichzelf omschrijft. Dat doet ze met haar bedrijven, haar talloze creatieve bezigheden en haar bijdrage aan wonen op Area-M. ‘Wat wil ik met mijn leven?' en 'Waar word ik blij van?’ zijn de graadmeter voor de keuzes die ze maakt.


De kracht van aandacht

Die keuzes maakt ze bewust sinds ze een aantal jaar geleden als HR-adviseur in een burn-out belandde. Een flinke. Twee jaar was ze uit de roulatie. Dat nooit meer, dacht ze. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor anderen. “Je ziet het zo vaak om je heen gebeuren, mensen vinden het bijna normaal als iemand in een burn-out belandt. Terwijl het echt heel heftig kan zijn en te voorkomen is.“ Dat laatste, voorkomen, was de aanleiding voor haar eerste eigen bedrijf. Onder de noemer ‘Kracht van Aandacht’ begeleidt ze managers en hun teams in burn-outpreventie.

“Ik sta bewuster in het leven, ook met al mijn bezigheden. Als ik behoefte heb aan rust, dan zoek ik de natuur op.”

Creatief ondernemen

In haar tweede bedrijf mijndroomfabriek.com kan ze haar creativiteit kwijt. In haar droomfabriek bouwt en ontwerpt ze websites voor startende ondernemers en schrijft ze de bijbehorende teksten. Zonder moeilijk gedoe, ingewikkelde constructies of ICT-taal. “Het idee ontstond toen ik in 2012 mijn eerste website maakte voor mezelf, daar lol aan had en voordat ik het wist ook voor anderen websites aan het maken was. Ik geniet van het enthousiasme en de energie van startende ondernemers.Ik vind het leuk om ze tips te geven over hun website en de marketing die daarbij hoort. Ik put dan uit de lessen die ik al geleerd heb in mijn ondernemerschap. Juist omdat ik zelf geen IT-er ben en de taal van de ondernemer spreek, kan ik iets voor hen betekenen.”

Volle agenda

Bewuste keuzes maken, betekent niet per se dat ze het rustiger aan doet. Ondanks haar twee bedrijven, is er in de agenda toch nog tijd voor tal van andere leuke dingen. Ze zit op keramiekles, zingt in het Remunjs Theaterkoor, is bezig met het oprichten van een nieuw koor en dan reist ze ook nog regelmatig naar het Noord-Hollandse Hoorn waar haar vriend woont. Als ze behoefte heeft aan rust, dan gaat ze naar het bos. “Ik zoek geregeld de natuur op. Heb ik even gewandeld, dan komen vaak de inzichten en antwoorden die ik nodig heb vanzelf.”

“Je hoeft elkaars deur niet plat te lopen, maar omkijken naar elkaar vind ik wel belangrijk.”

Omkijken naar elkaar

Bij Area-M is ze al enige tijd betrokken. Ze waardeert de open en transparante communicatie, ook als het proces even niet zo lekker loopt. En dat je niet in een hokje hoeft te passen. Met drie jong volwassen kinderen en een eigen bedrijf, viel de keuze voor Rian meteen op een ruime stadswoning. De kids vinden de keuze voor Area-M prima, zolang ze maar een eigen kamer hebben. Waar zij bewust voor koos, is het communitygevoel. “Ik ben gesteld op mijn privacy en je hoeft elkaars deur niet plat te lopen, maar contact houden en omkijken naar elkaar vind ik wel belangrijk.”