naar timeline

En de winnaar is...Burnt

En de winnaar is...Burnt

Een film met Bradley Cooper en over eten! Wat wil je nog meer? Een mooie zomeravond en een handjevol vrienden misschien zodat je onder de sterren kunt genieten van goed gezelschap en dit heerlijke behapbare drama op het grote scherm. Een voorproefje? Kijk dan hier naar de trailer.

Zaterdag 18 augustus is de derde editie van onze Outdoor Cinema op het Area-M terrein. Houd onze agenda en FB-pagina in de gaten voor de laatste updates.

Het verhaal in grote lijnen (uit de Volkskrant):
"Zouden er ook bedaarde chef-koks bestaan? Als ze er zijn, houden ze zich goed schuil. In realityshows, documentaires en fictie duikt steeds hetzelfde kokstype op: de heetgebakerde macho die de lat genadeloos hoog legt, zowel voor zichzelf als voor zijn personeel. Zodra het even tegenzit, begint hij te schelden en vliegt het serviesgoed door de keuken. Precies zo'n type is Adam Jones (Bradley Cooper).

Na een snelle opmars in een sterrenrestaurant in Parijs heeft hij zich door overmatig drugs- en drankgebruik uit de markt geprezen. Vrienden heeft hij niet meer, vijanden des te meer. Om af te koelen vertrekt hij naar New Orleans, waar hij nederig oesters kraakt tot de tijd rijp is voor stap twee van zijn boetedoening. In Londen wil hij zich opnieuw bewijzen door maar liefst drie Michelinsterren te bemachtigen.

Uiteindelijk draait Burnt niet om de ultieme bereidingswijze van makreelfilet, maar om Jones' poging een net-goed-genoeg mens te zijn. De nare kanten van zijn karakter worden door de filmmakers niet verhuld. Bradley Cooper speelt de rol met zichtbaar genoegen, alsof hij altijd al een rockster-achtige topkok met sadomasochistische trekjes heeft willen zijn. Ook de overige acteurs zijn in hun element."