naar timeline

Piketpaaltjes slaan

Piketpaaltjes slaan

Dinsdagavond 6 juni worden er letterlijk piketpaaltjes geslagen. Op het terrein van Area-M tekenen geïnteresseerden samen met architect Nic Berden het stedenbouwkundig plan uit. Met paaltjes en linten worden de huizen in kaart gebracht. Deelnemers krijgen op deze manier echt een indruk van de ruimte van hun woning, de ruimte tussen de woningen en de hoeveelheid groen en buitenruimte.

Sommige buurtbewoners komen de activiteiten gadeslaan en ook De Limburger is aanwezig. Een foto prijkt de volgende dag op de voorpagina van de Roermond-editie.

Na dit buitendeel, gaat de groep in De Graasj aan de slag met de indeling van de woning. Hoeveel slaapkamers, waar komt de keuken, is er genoeg ruimte voor de meubeltjes in de woonkamer (ja, de salontafel en Chinese kast blijken te passen!), is er nog plek voor een berging, etc.

Deze oriëntatie op het terrein en voor de ruimte van de woning is een onmisbaar onderdeel van het proces. Het plaatje in het hoofd wordt op deze manier heel concreet. Kortom: weer een belangrijke stap gezet in een plan voor Area-M.

Bekijk hier ook het foto-album!