naar timeline

The Secret of Area-M onthuld

The Secret of Area-M onthuld

Een verslag van een bijzondere avond

De nieuwe hotspot in town, cocktailbar The Secret Story of 22, lijkt ervoor gemaakt. Om speciaal op deze dag, op Valentijnsdag, het geheim te onthullen van Area-M. Een sfeervolle setting voor een avond informeel ontmoeten. En dat lukt nóg beter met een spannende cocktail van banaan, aardbei en allez…een scheutje wodka in je hand.

#tonightisthenight 

Want vandaag is dé start van Area-M. Dé aftrap om samen met jou het plan voor Area-M concreet in te vullen. Dat er in het voorjaar 2020 veertig woningen staan, zowel appartementen als eengezinswoningen in de sociale huur, dat weten we. Maar hoe dat eruit gaat zien? Die woningen? Het terrein van bijna 8000m2? Dat is aan jou. Of je er nu wel of niet wilt gaan wonen. 

Vijfentwintig mensen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om te komen kennis maken met The Secret of Area-M. Een gemêleerd gezelschap, zoals we dat graag zien voor Area-M. Want Area-M-ers staan open voor anderen en andermans ideeën.

Een wens voor de ander 

De ander. Elkaar ontmoeten. Hoe kan dat beter dan op Valentijnsavond. We vragen onze gasten om een wens voor een ander in te vullen op een kaartje. Die ander mag iedereen zijn. Die wens van alles. Onder het mom ‘imagination is more important than knowledge’. Een opwarmertje. Want daarna komt de echte verrassing.

Speeddate en groepsgevoel 

Geen Valentijnsavond zonder speeddate. Twee aan twee maken de Area-M-ers kennis met elkaar. Naam, beroep, hobby’s maar ook: wat verwacht je van Area-M? En hoe moet het proces eruit zien om ervoor te zorgen dat jij meedoet? 

Na de speeddate kiezen alle aanwezigen een Area. Area’s die we het komende jaar concreet gaan uitwerken met elkaar: de Woon-Area, Buiten-Area, Social-Area, Work-Area. Aan de hand van een markant persoon die de groepen zelf kiezen, wordt de volgende vraag beantwoord:

Hoe maken we van Area-M een succes? Een plek waar creatieve, vrije geesten willen wonen, werken en ontmoeten?

Stel je hebt Pipi Langkous gekozen, dan beantwoord je die vraag door de ogen van Pipi.

Wat hebben de creatieve Area-M-ers bedacht?

  • Pipi Langkous: vrienden, kraaiennest, bij elkaar geraapt zooitje, kleurrijk, natuur, niets is te gek, villa kakelbont, jong en oud, fantasie, enthousiast.
  • Gaudi: architectuur geïnspireerd op de natuur, hergebruik van materialen, altijd in ontwikkeling, beweging, samenwerken, passie delen, buiten de reguliere kaders, organische vormen, opvallend en onderscheidend, kleurrijk.
  • Ghandi: zelf beslissen, initiatief nemen, mensen bij elkaar brengen, samenwerken, vrijheid/ natuur/ groen en een rustige plek om te mediteren, maar ook een klusruimte en een gezamenlijke kruidentuin.
  • Dalai Lama: creativiteit als in een droomvlucht (denk aan de Efteling), hoppend/ flexibel/ samenwerken, stenen stapelen, lees: samen bereik je meer.
  • Rudolf Steiner (antroposoof): anders leven, autarkisch (zelfvoorzienend, voor elkaar zorgen, de een zijn talent helpt de ander), architectuur met natuurlijke materialen, respect voor moeder aarde, biologische landbouw, vrijheid in kunstzinnigheid
  • Wubbo Ockels: ruimtelijk, licht, lichtkoepels op de slaapkamer om naar de sterren te kijken, huizen voorzien van zonne-energie, herstel IJzeren Rijn voor vervoer, duurzaamheid en techniek, natuurlijke materialen.

Optimaal samenwerken

Daarna komt het echte werk. De groepen wisselen en gaan nu verder met het verhaal van de vorige groep. Gaudi gaat naar Ghandi, en Rudolf gaat naar Wubbo. Met de volgende opdracht: voeg je ideeën voor Area-M toe met respect voor de ideeën van de vorige groep. Samenwerken in optima forma.

Eind goed, en een nog beter begin 

Conclusie van de avond: bij Area-M vind je je medegenoten want er is opvallend veel cohesie in de enorme ideeënstroom die vanavond heeft plaatsgevonden. Kortom: een prachtige start van een prachtig project. Deze avond levert weer input voor de komende werksessies verdeeld over de vier thema’s. En daarmee is de kick-off voorbij en Area-M echt van start. De Area-M ers gaan echter niet de deur uit zonder een roos met een wenskaartje dat eerder die avond door iemand is ingevuld. Toch nog een beetje Valentijn!

De volgende bijeenkomst: wees erbij! 

Een superleuk weetje waar wij heel blij mee zijn: 17 van de 25 aanwezigen hebben zich direct ingeschreven voor de volgende bijeenkomst. Deze is op 8 maart. Meld je aan via info@area-mroermond.nl


Enkele reacties:

“Het was een bijna magische avond. Met mensen van verschillende leeftijden die elkaar niet kennen, maar die toch zoveel gemeenschappelijk hebben. Het leek direct te klikken. Mooi om te zien dat er spontane samenwerkingen tot stand kwamen op de avond en in een mum van tijd zo veel mooie ideeën opborrelden.”

“Ik kwam uit nieuwsgierigheid en meer als toehoorder. Ik wilde eerst blijven zitten, zeker bij dat speeddaten, maar het enthousiasme was aanstekelijk. Voor ik wist deed ik ijverig mee.”

“Dromen kunnen uitkomen.”  (Op de deur geschreven door Ineke van den Berk)

“Ik was eerst bang dat ik te oud zou zijn en niet tot de doelgroep hoorde. Het team van Area-M overtuigde me dat er geen leeftijdsgrenzen zijn en dat heb ik vanavond ook echt ervaren. Ik kom oorspronkelijk uit Limburg, maar heb lang in Amsterdam gewoond. Natuurlijk heb ik mee gedaan aan alle idealistische acties en demonstraties, zoals voor abortus op de Dam. Maar toen ik de positieve sfeer merkte op het bevrijdingsfestival in Roermond, heb ik de stap gewaagd om terug te gaan naar Limburg. Eerst in Weert en nu in Roermond. Ik huur een mooi appartement, maar ik ben een dromer en denk al na over als ik ouder word. Ik heb misschien op den duur ook wat burenhulp nodig, maar ik weet zeker dat ik me ook heel nuttig kan maken. Op de buurkinderen passen tussen de middag, of voorleesoma. Of ik maak een pan heerlijke soep voor de buurt. Ik woon graag in een buurt met verdraagzaamheid en saamhorigheid. Onlangs ben ik met twee vriendinnen, die helaas vanavond niet mee konden, gaan kijken naar de Strowijk in Lent. Een fantastisch project en inspiratiebron. Ik zal morgen de foto’s en informatie doormailen. Zie http://www.iewan.nl/ (Ineke van den Berk)