naar timeline

Groen licht!

Groen licht!

Met ongeveer 30 mensen was het een grote opkomst maandag 8 oktober. Vier gezichten zien we voor het eerst. De meest spannende vraag van vanavond is natuurlijk: kunnen we door met het plan zoals het er nu ligt. Het verlossende antwoord komt snel genoeg: ja! We mogen door! De directie van Wonen Zuid heeft alles bestudeerd, gerekend en nog eens gerekend en er een klap op gegeven.

Wat volgt is een toelichting door Stephan en Nic op de technische kant van duurzaamheid in de woningen. Ook groen licht, maar dan anders ;). Duurzaamheid kent meerdere facetten: de keuze van de materialen, draagvlak onder de gebruikers, flexibele en multifunctionele ruimtes en het technisch/ bouwkundige deel.

Over dat laatste praten we verder. Denk dan aan goede isolatie, geen gas maar all electric, de installatie van een warmtepomp en zonnepanelen en het gebruik van groene stroom. Wil je het uitgebreide verhaal over de technische kant van duurzaamheid lezen en hoe je verbruik wordt berekend, bekijk dan deze presentatie.