F.A.Q.

Woningen en huurprijzen

Wat voor soort woningen komen er op Area-M?

Op Area-M komen 10 basiswoningen en 6 stadswoningen, 15 appartementen met lift, 4 appartementen zonder lift en 7 Tiny Houses. De plattegronden kun je hier bekijken. Er is een gezamenlijke werk/ ontmoetingsruimte voor lokale ondernemers en alle bewoners én een prachtige, groene binnentuin. Een enthousiaste community van toekomstige bewoners heeft in verschillende ontwerpsessies met de architect gekeken naar de architectuur, de gevels, de materialen en de indeling van het terrein en de woningen. Nieuwsgierig? Bekijk hier het plan in 3D.

Wat wordt de huurprijs?

Alle woningen vallen binnen de grenzen van de sociale huur. De exacte huurprijzen verschillen per woningtype. Alle info daarover vind je bij Wonen op Area-M. Zit je wat inkomen betreft boven de sociale huurgrens dan maak je nog steeds kans. Een match met Area-M is wat telt.

Welke woningen zijn nu nog beschikbaar?

Op dit moment zijn er nog 4 appartementen zonder lift, 12 appartementen met lift en 4 stadswoningen beschikbaar. Hier vind je meer informatie over de woningen.

Wanneer zijn de woningen klaar?

Eind 2019 start de bouw. Eind 2020 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in hun gloednieuwe, zelf mee-ontworpen woning.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor de woningen op Area-M?

Voor elke woning op Area-M kan huurtoeslag worden aangevraagd. Hier kun je berekenen of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Hoe duurzaam zijn de woningen?

Alle woningen worden NOM. Dat staat voor ‘nul op de meter’. Dit betekent dat de woningen gasloos zijn en over het hele verbruiksjaar net zoveel energie verbruiken als er op een duurzame manier wordt opgewekt. De woningen worden warm gehouden door warmtepompen die in de woningen zijn gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen.

Aanmelden en meedoen

Hoe kom ik in aanmerking voor de beschikbare woningen?

Wil jij aansluiten bij Area-M dan is meedenken en -doen een voorwaarde. Een match met de huidige bewoners is dat ook. Schrijf ons een motivatiebrief waarom Area-M bij jou past, en andersom. Spreekt jouw verhaal ons aan dan nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek waarin we nader kennismaken met elkaar en een aantal zaken uitgebreider bespreken. Ook onderzoeken we of de randvoorwaarden voor Area-M in orde zijn. Zo moet je bijvoorbeeld beschikken over voldoende financiële middelen. En voor de stadswoning bijvoorbeeld geven wij de voorkeur aan minimaal 3 personen. Als dat in orde is én we hebben een match dan kun je deelnemen aan de werksessies en eM-punten sparen. Heb jij vanaf 2019 eM-punten verzameld dan kun je deze medio 2020 verzilveren en een keuze maken uit het aanbod van beschikbare woningen.

Kan ik nog meedoen? Waarover kan ik nog meedenken?

Meedoen kan zeker nog. Onderwerpen waar we nog aan werken zijn de invulling van de gezamenlijke binnentuin, de creatieve werk- en ontmoetingsruimte en het (samen)leven op Area-M in het algemeen. Kijk hier voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden. Volg onze Facebookpagina of kijk in de agenda voor meer informatie, de aankondiging van alle sessies en het laatste nieuws over de onderwerpen.

Hoe kan ik eM-punten verzamelen?

Area-M telt je betrokkenheid bij de ontwikkeling van het project. Je betrokkenheid meten we in eM-punten (Extra Miles oftewel eM-metjes): punten die je verdient door mee te denken over Area M. Hiervoor moet je wel eerst lid zijn van de community. Je kunt deze punten verdienen door aanwezig te zijn bij bijeenkomsten of te helpen bij het opzetten van events op de locatie. Maar ook andere ideeën zijn welkom, zolang deze ideeën een positieve bijdrage leveren aan Area M. Deze punten kunnen jou veel voordeel opleveren! Zo kun je voorrang krijgen voor het huren van een woning op Area M. De eMmetjes zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Klik hier voor meer info over de eM-punten.

Betekent meedoen ook dat ik een woning moet huren?

We zijn blij met enthousiaste en betrokken deelnemers die passen bij het concept van Area-M en daar actief aan willen bijdragen. Zonder dat het jou tot iets verplicht. Mocht je interesse hebben om te wonen op Area-M dan kun je dat uiteraard kenbaar maken. Hier lees je hoe je dat doet. Doe je mee en kies je er uiteindelijk voor om niet op Area-M te gaan wonen, dan is dat ook geen probleem. Je kunt dan alleen geen aanspraak meer maken op je opgebouwde eM-punten.

Over Area-M

Wat houdt Area-M in?

Area-M is een woningbouwproject in de sociale huur aan de Prins Bernhardstraat in Roermond. Dichtbij het centrum, aan de rand van de Kapel en het Roermondse Veld. De ideale locatie voor wie houdt van wonen dichtbij het centrum en met alle voorzieningen op loopafstand. Het project, een initiatief van woningcorporatie Wonen Zuid, is mee ontwikkeld en ontworpen door toekomstige bewoners en gebruikers. Dit heet in vaktaal ook wel CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap). Area-M is het eerste CPO project in de sociale huur in Limburg.

Waar ligt Area-M?

Aan de Prins Bernardstraat, in de buurt van de Kapellerlaan en de binnenstad van Roermond. Op de plek van de voormalige Campinafabriek die heel Nederland van boter, kaas en eieren voorzag.

Wat typeert Area-M?

Area-M is een uniek project in de sociale huur. De locatie is het terrein van de voormalige Campinafabriek langs de IJzeren Rijn. Een plek met historie en een eigen identiteit. De bewoners van Area-M hebben het plan samen met de architect ontworpen. Area-M staat voor inspireren, ondernemen en spontane ontmoetingen. Iedereen is gelijk en respecteert elkaars vrijheid. Creativiteit wordt toegejuicht en ondernemen zit in het bloed van Area-M.

Voor wie is Area-M?

Area-M is een project voor mensen die creatief, ondernemend en avontuurlijk zijn ingesteld. Die houden van een actief leven buitenshuis met de stad op steenworp afstand. Die de rust opzoeken in hun eigen woning, want privacy en je eigen leven zijn belangrijk. Keuzes die ze maken mogen anders dan anders zijn. Creativiteit en duurzaamheid zijn belangrijk net als respect hebben voor elkaar. Een mix van jong en oud, single of samenwonend, gezinnen met kleine of al grotere kinderen. Deelnemen aan Area M is deelnemen aan een project waarin je creativiteit en positieve levenshouding tot hun recht komen. Om zo iets unieks te creëren dat volledig bij jou past. Lees hier de verhalen van de bewoners van het eerste uur.

Ik ben ondernemer. Is Area-M ook iets voor mij?

Ja! Area-M biedt veel mogelijkheden voor jou als ondernemer. Uit de resultaten van onze eerste vragenlijsten bleek dat 50% van de deelnemers interesse heeft in een combinatie van wonen en werken op Area-M. Ondernemers en creatief denkers uit Roermond hebben al een keer aan tafel gezeten om de eerste contouren te verkennen. En onder de huidige bewoners zitten verschillende ondernemers die vanuit hun eigen huis of een gezamenlijke plek willen werken. Dat heeft geleid tot het idee van een Work-Area. Het concept daarvan moet nog uitgedacht worden. Wil jij helpen daar invulling aan te geven? Laat het ons dan even weten via info@area-mroermond.nl.

Wie zijn betrokken bij Area-M?

Area-M is een initiatief van Wonen Zuid. De betrokken community heeft het plan samen met Nic Berden van Vermeer Architecten ontworpen. Stephan Maussen van Wij Ontwikkelen Samen heeft het project in goede banen geleid. Aannemer BAM Wonen gaat de woningen uiteindelijk realiseren. Verbeek Landschapsarchitecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnentuin.

Overig

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Persoonsgegevens die via deze website gegenereerd worden, worden enkel en alleen gebruikt door Wonen Zuid. Gegevens worden niet aan derden verstrekt en niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op een moment aan ons is verstrekt. Lees voor meer informatie ook onze Privacy Policy.

Vragen?

Heb je vragen, tips, ideeën of wil je iets kwijt? Dan kun je het beste contact met ons opnemen via info@area-mroermond.nl of stuur ons een berichtje via Facebook. Iemand van het Area-M team zal dan zo snel mogelijk je vraag beantwoorden. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Dit kun je hier doen.