F.A.Q.

Wat houdt Area-M in?

Area-M is een project waarbij de toekomstige bewoners en gebruikers mee ontwerpen en ontwikkelen. In de eerste fase van Area-M hebben we zo veel mogelijk voorkeuren verzameld door keuzevragen op de website. Een heel jaar heeft een betrokken community van toekomstige bewoners het plan ontworpen, samen met de architect (Nic Berden van Vermeer Architecten) en een procesbegeleider (Stephan Maussen). Voor de woningen zijn we in de afrondende fase maar meedoen kan nog altijd. Onderwerpen waar we nog aan werken zijn de buitenruimte, de creatieve/ werkontmoetingsruimte en het (samen)leven op Area-M in het algemeen.

Voor wie is Area-M?

Area M is voor iedereen die zelf mee wil denken over zijn of haar nieuwe woning en woonwijk. Voor mensen die leven in het hier en nu. Die keuzes maken die anders dan anders mogen zijn. Die voldoening halen uit wat ze doen waarbij nieuwe ervaringen waardevoller zijn dan tastbare zaken. Deelnemen aan Area M is deelnemen aan een project waarin je creativiteit en inzicht tot hun recht komen. Om zo iets unieks te creëren dat volledig bij jou past. Zonder al te veel verplichtingen. Omdat je er niet per se hoeft te wonen. Alleen meedenken mag ook.

Wat is Area-M?

Nu nog een braakliggend terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond. Dichtbij het centrum, aan de rand van de Kapel en het Roermondse Veld. De ideale locatie voor wie houdt van wonen dichtbij het centrum en met alle voorzieningen op loopafstand. Area M is een bijzonder project omdat toekomstige bewoners en creatieve denkers vanaf het begin kunnen mee denken over de woningen en de directe omgeving. Dit noemt men in vaktaal ook wel CPO (Collectief particulier opdrachtgeverschap). Bij deze ontwikkelvorm houdt een groep particulieren zeggenschap over de uiteindelijk te realiseren woningen. Van het bepalen van de ingrediënten van het plan tot het ontwerp van het plan zelf en de manier waarop je wilt samenleven op Area M.

Ik ben ondernemer. Is Area-M ook iets voor mij?

JA! Area-M biedt veel mogelijkheden voor jou als ondernemer. Uit de resultaten van onze vragenlijsten blijkt dat 50% van de deelnemers interesse heeft in een combinatie van wonen en werken op Area M.
In een eerste Work-Area met ondernemers en creatief denkers uit Roermond aan tafel bleek dat er behoefte is aan een plek om te ontmoeten en samen te werken. Wil jij helpen daar verder invulling aan te geven? Laat het ons dan even weten of kijk in de agenda voor nieuwe bijeenkomsten.

Hoe kan ik meedoen?

Het ontwerp van de woningen is in de afrondende fase maar meedoen kan nog altijd. Onderwerpen waar we nog aan werken zijn:

- de buitenruimte
- het sociale leven op Area-M
- een creatieve werk- en ontmoetingsplek

Wij organiseren creatieve sessies waarin je welkom bent om mee te denken en mee te ontwerpen! Wil jij graag deelnemen? Bekijk dan de agenda op deze website en volg onze Facebookpagina voor meer informatie en de aankondiging van alle sessies.

Daarnaast kun je ook je ideeën delen via onze social media. Laat een bericht achter op onze Facebookpagina of post een leuk idee of beeld voor Area-M op je instagram onder #areamroermond.

Je kunt ook een activiteit organiseren op het Area-M terrein of iets dat past binnen het concept van Area-M. Je ideeën daarvoor kun je mailen naar info@area-mroermond.nl.

Betekent meedoen ook dat ik een woning moet huren?

Nee, zeker niet. We zijn blij met enthousiaste en betrokken deelnemers die met ons willen meedenken. Er zijn geen verplichtingen. Mocht je interesse hebben om te wonen op Area M dan kun je dat uiteraard kenbaar maken.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Persoonsgegevens die via deze website gegenereerd worden, worden enkel en alleen gebruikt door Wonen Zuid. Gegevens worden niet aan derden verstrekt en niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het veranderen of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op een moment aan ons is verstrekt. Lees voor meer informatie ook onze Privacy Policy.

Wat voor soort woningen komen er op Area-M?

Op Area-M komen 18 eengezinswoningen, 17 appartementen met en zonder lift en 7 Tiny Houses. Een enthousiaste community van toekomstige bewoners heeft in verschillende ontwerpsessies met de architect gekeken naar de architectuur, de gevels, de materialen en de indeling van het terrein en de woningen.

Wat wordt de huurprijs?

De huurprijzen variëren tussen 597 en 710 euro, afhankelijk van het woningtype.

Wanneer zijn de woningen klaar?

Het definitief ontwerp van de woningen is klaar en financieel doorgerekend. Medio 2019 start de bouw. In 2020 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in hun gloednieuwe, zelf mee-ontworpen woning.

Kan ik een woning reserveren?

Door actief deel te nemen aan Area-M bouw je eM-punten op: Extra Miles of Emmetjes. Met deze punten kun je voorrang krijgen bij het kiezen voor een woning.

Wat zijn eM-metjes?

Area-M telt je betrokkenheid bij de ontwikkeling van het project. Je betrokkenheid meten we in eM’s (Extra Miles oftewel eM-metjes): punten die je verdient door mee te denken over Area M. Je kunt eM’s verdienen door aanwezig te zijn bij bijeenkomsten, te helpen bij het opzetten van events op de locatie, een actieve bijdrage op Facebook te leveren, maar ook andere ideeën zijn welkom, zolang deze ideeën een positieve bijdrage leveren aan Area M. Deze punten kunnen voor jou veel voordeel opleveren! Zo kun je voorrang krijgen voor het huren van een woning op Area M. De eM’s zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Klik hier voor meer info en een overzicht van eM-punten.