Het plan

 • Ai 3 D Area M
 • Ai 3 D Basiswoning Apt Lift Area M
 • Ai 3 D Voor Area M
 • Binnentuin 3 D
Bekijk de
afbeeldingen
1
4

Area-M. Wat begon met een braakliggend terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond, is straks een community van 42 woningen in de sociale huur. Dé plek waar je wonen en werken combineert. Waar je een actief leven buitenshuis dichtbij de stad hebt. Waar je je tegelijkertijd terug kunt trekken in je zelf ontworpen woning. Dé plek voor ondernemende en creatieve geesten. This is your playground!


Al swipend via de online tool "Swipe what you like" maakten zo'n 600 mensen in en om Roermond hun favoriete woonkeuzes. De waarden die daaruit kwamen, vormden een belangrijk vertrekpunt voor de ontwikkeling van het plan: creatief, cultureel, groen, warm, duurzaam, avontuurlijk, levendig, spontane ontmoetingen, samen versus privacy. Op basis hiervan maakten geïnteresseerden met een architect in creatieve werksessies een concreet en uniek plan.

Eigen signatuur
Waar vroeger de Campina zuivelfabriek stond en de IJzeren Rijn nog steeds getuigt van een rijke historie, staat Area-M nu voor ontmoeten, ideeën delen en tot ontwikkeling laten komen. Door mensen die open minded zijn, naar anderen en naar andermans ideeën. Dit typeert Area-M. Het typeert ook de woningen die een eigen signatuur hebben met een stoere, industriële touch. Door de variatie in woningtypen valt er wat te kiezen. Een appartement met balkon, stadswoning met eigen tuin of een tiny house? Bij Area-M vind je het.

Spontane ontmoetingen
Op Area-M vind je ook rust en kun je jezelf zijn want ontmoetingen zijn spontaan, informeel en vrijblijvend. Voor je actieve leven buitenshuis en een druk sociaal bestaan, is het stadscentrum dichtbij. Wil je socializen dan zoek je elkaar gemakkelijk op in de gezamenlijke binnentuin of ontmoetingsruimte. Wil je privacy dan vind je die in je eigen woning met tuin of balkon.

Duurzaam wonen en leven
Respect naar elkaar zit ook in duurzaam wonen en leven op Area-M: van auto delen, afval recyclen tot eigen groenten telen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van het concept en iedereen draagt er op zijn of haar manier aan bij. De een iets meer dan de ander maar in de basis doe we het samen.

Creatief en cultureel
Kleine, met name creatieve, ondernemers voelen zich thuis op Area-M. Want Area-M biedt een combinatie van wonen en werken, door een kantoor of atelier aan huis en door de gezamenlijke werk- en ontmoetingsruimte. Op Area-M vinden ondernemers voorzieningen op precies de goede schaal: een kantoor elders is niet nodig, tegelijkertijd hoef je ook niet alleen thuis te werken. Wil je ideeën delen of samenwerken met andere ondernemers op Area-M, dan is de verbinding snel gelegd. Met bewoners die werken als zelfstandige of gebruikers van de werk/ ontmoetingsruimte.

It's in the mix
Area-M is niet het een of het ander, maar vooral een mix. Ook in bewoners. Alle bewoners van Area-M zijn zowel jonger en ouder, samenwonend en alleenstaand, met en zonder kinderen. Wel delen we met elkaar dezelfde basiswaarden: respect naar elkaar, duurzaam en groen, spontane ontmoetingen. De woningen zijn betaalbaar, tegen de bovengrens van sociale huur. Mocht je in aanmerking komen voor huursubsidie, dan kan dat.

Groene, gezamenlijke binnentuin

De gezamenlijke, groene buitenruimte is het hart van Area-M. Deze publieke ruimte is wat iedereen bindt. Je houdt deze schoon en onderhoudt mede het groen. Elkaar hier ontmoeten mag, niks moet want je respecteert elkaars behoeften.

De binnentuin wordt momenteel ontworpen door de community samen met Verbeek Landschapsarchitecten voor wie groen en creativiteit hand in hand gaan. Wil je aanhaken? Lees hier hoe je mee kunt doen.

Het plan so far

Twee jaar hebben de toekomstige bewoners gerekend en getekend, met blokken geschoven, materialen gekozen, plattegronden geknipt en geplakt. Om zo iets unieks te creëren. Najaar 2018 werd dit unieke plan goedgekeurd door de gemeente Roermond:

 • 15 driekamerappartementen met balkon en lift
 • 10 ruime basiswoningen met 3 slaapkamers en een eigen tuin
 • 6 ruimte stadswoningen met 4 slaapkamers en een eigen tuin
 • 4 compacte tweeappartementen zonder lift en met riant balkon
 • 7 tiny houses: all-in-one loftachtige woningen in compact formaat
 • 1 werk- en ontmoetingsruimte (gepland)
 • 1 grote, groene, gezamenlijke binnentuin (in de ontwerpfase)


Te huur!

De Tiny Houses en basiswoningen zijn momenteel verhuurd. Van de 15 appartementen zijn er nog 12 te huur, van de 6 stadswoningen nog 3 en van de appartementen zonder lift nog alle 4.

 • 4 appartementen met riant balkon (geen lift)
 • 12 appartementen met lift en balkon
 • 4 stadswoningen met 4 slaapkamers en een eigen tuin

Wil je de exacte huurprijzen weten, kijk dan bij Wonen op Area-M.


Is Area-M iets voor jou?

Ook al zijn de eerste woningen verhuurd, er is genoeg stof tot nadenken en ruimte voor creatieve ideeën. Over de sfeer en inrichting van de buitenruimte bijvoorbeeld. Of de inrichting van de werkruimte die ook dienst zal doen als social area voor bewoners. Of het sociale leven op Area-M. En de mate van duurzaamheid, van een moestuin tot auto delen.

Lees hier meer over hoe je mee kunt doen en kijk in de agenda voor sessies en events.

-----
Wat ging eraan vooraf?

Wil je weten welk inspirerend en intensief traject eraan voorafging? Hier lees je een samenvatting of kijk op de timeline voor alle nieuwsberichten, foto-albums en event-verslagen.


360 graden rondblik

Wandel door Area-M met deze 360 graden-rondblik van het plan.

Wandel door Area-M!

Voor wie?

Area-M is het ideale concept voor ondernemende en creatieve geesten die openstaan voor andere én andermans ideeën. Area-M staat voor ontmoeten, van gedachten wisselen, ideeën delen en tot ontwikkeling laten komen. Area-M is een plek waar je (op) jezelf kunt zijn, in een omgeving die inspireert, met de focus op spontane ontmoetingen, met aandacht voor groen en duurzame materialen, met ruimte om te wonen én te werken. Anders dan anders maar wel met een eigen stempel.

Waar o waar?

Area-M is een terrein aan de Prins Bernhardstraat in Roermond, aan de rand van de Kapel en het Roermondse Veld. De ideale locatie voor wie houdt van wonen dichtbij het centrum met alle voorzieningen op loopafstand. Het voormalige terrein van de Campinafabrieken is een plek volop mogelijkheden.