Hebben wij een match?

Area-M is een project dat ontwikkeld en ontworpen is door de toekomstige bewoners, samen met een architect. Deze bewoners vormen de community en hebben inmiddels een woning gehuurd. Wil jij aansluiten bij Area-M dan is meedenken en -doen een voorwaarde. Een match met de huidige bewoners is dat ook.

Wil jij weten of Area-M bij jou past en andersom? Laten we dan kennismaken met elkaar en kijken of het klikt. Dat doen we op de volgende manier:

1. Schrijf een brief (via e-mail)
Ben jij creatief, ondernemend, avontuurlijk? Wil jij jouw kijk op duurzaam leven delen met anderen? Heb je ideeën voor de gezamenlijke ontmoetingsruimte of over het sociale leven op Area-M? Stuur ons een brief via de mail waarin je ons vertelt waarom jij kiest voor Area-M en wat jij wilt bijdragen aan fijn wonen en leven op Area-M. Als leidraad kun je de volgende zinnen aanvullen:

 • Ik kies voor Area-M omdat….
 • Belangrijke waarden in mijn leven zijn…
 • Ik vind mijzelf creatief en ondernemend want…
 • Wat ik belangrijk vind in mijn contact met andere bewoners op Area-M is…
 • In mijn dagelijks leven ben ik bewust bezig met duurzaamheid want…
 • Voor Area-M heb ik het volgende idee…. (stel iets voor wat je graag zou willen doen op Area-M/ waar je blij van wordt)

Op Area-M kiezen we bewust voor een mix van bewoners. Daarom zijn we ook geïnteresseerd in de volgende informatie.

 • je woonsituatie (alleenstaand, samenwonend, getrouwd, kinderen)
 • je studie/ beroep
 • je leeftijd
 • je bruto jaarsalaris
 • voorkeur voor woningtype (stadswoning, appartement zonder lift, appartement met lift)

Stuur je motivatie naar info@area-mroermond.nl. Als jouw profiel past bij Area-M en we denken dat we een 'match' hebben, nodigen we je uit voor een gesprek.

2. Kom langs voor een gesprek
In een gesprek kunnen we nader kennismaken met elkaar en een aantal zaken uitgebreider bespreken. Ook onderzoeken we of de randvoorwaarden voor Area-M in orde zijn. Zo moet je bijvoorbeeld beschikken over voldoende financiële middelen. Als dat in orde is én we hebben een match dan kun je op de volgende manieren mee verder invulling geven aan Area-M:

=> Let op!: als je deelneemt aan een van onderstaande activiteiten zonder dat we een 'match' hebben, dan bouw je géén eM-punten op.

3. Neem deel aan de werksessies
Hebben we een match? Dan ben je van harte welkom om de werksessies bij te wonen en daar je actieve en positieve bijdrage te leveren. De buitenruimte, het sociale leven op Area-M en de invulling van de werk/ ontmoetingsplek passeren in 2019 en 2020 de revue. In de agenda op deze website en op de Area-M Facebookpagina maken wij de data en de onderwerpen bekend. Neem je deel aan een sessie, dan bouw je eM-punten op.

4. Organiseer of neem deel aan een Area-M event
Ook kun je meedoen door een event te bezoeken of (mee) te organiseren dat in lijn ligt met waar Area-M voor staat. Heb jij een leuk idee voor een activiteit die past bij Area-M? Als het even kan op locatie en waar je de Area-M community actief bij betrekt? Meld je idee dan via info@areamroermond.nl en wij bespreken met jou of het past binnen het concept. De organisatie kun je zelf ter hand nemen. Zo hebben Area-M-ers al een keer een wandeling georganiseerd, een meditatie, een weggeefmarkt en een bring & braai. Kijk hier voor inspiratie.

5. Doe mee aan een online campagne
Blijf ons volgen op social media, onze Facebookpagina en Instagram. Om altijd op de hoogte te zijn van de laatste informatie. Maar ook omdat we je soms via social media uitnodigen om inhoudelijke ideeën te posten over een bepaald thema. Draagt jouw idee inhoudelijk bij dan kun je daar ook eM-punten mee verdienen.

Agenda
Alle bijeenkomsten en events maken wij bekend in onze agenda op deze website en via Facebook.

--------------

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Bij het uiteindelijk tekenen van het huurcontract kunnen we je om aanvullende informatie vragen zoals een verhuurdersverklaring.

Te huur!

De volgende woningen zijn nog te huur:

4 appartementen zonder lift

12 appartementen met lift

4 stadswoningen

Meedoen in vijf stappen

1. schrijf een brief

2. kom langs voor een gesprek

3. neem deel aan de werksessies

4. organiseer een event

5. doe mee aan een online campagne

Verzamel eM-punten

Doe je actief mee aan Area-M, dan verdien je eM-punten.

Lees meer

Een woning die bij je past

Houd er bij je voorkeur voor een woning rekening mee dat Wonen Zuid passend moet toewijzen volgens de regelgeving. Dat betekent dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen zoals gezinssamenstelling, inkomen en leeftijd. Meer hierover kun je lezen in de folder 'Een woning kiezen die bij je past'. Hierin staat ook een handige vragenlijst die je snel inzicht geeft in wat voor jou mogelijk is.

Lees hier de folder!

Waar kun je nog over meedenken?

De inrichting van de buitenruimte en de gezamenlijke werk- en ontmoetingsplek staat nog niet vast. Ook gaan we nog met elkaar in gesprek over het sociale leven op Area-M. Hoe we dat willen, of juist niet. Denk aan elkaar ontmoeten, samen de buitenruimte schoon en gezellig houden, etc. En welke concrete en uitvoerbare ideeën er leven over duurzaamheid: een auto delen, afval recyclen of een gezamenlijke moestuin aanleggen.