naar timeline

Pluktuin, groentekamer en heuvels

Pluktuin, groentekamer en heuvels

Een pluktuin met fruitbomen. Een zithoek met een boom en bank. Een kruidenpad. Een groentekamer, met moestuinen en een ouderwetse waterput. En een bbq-plek, natuurlijk.

Het is druk bij de presentatie van bureau Verbeek: de landschapsarchitecten die aan de slag zijn gegaan met de wensen en ideeën van de community voor de binnentuin van Area-M. In totaal zijn er zo'n 25 deelnemers waaronder ook een aantal nieuwe gezichten.

Organische vorm met knipoog
Verbeek heeft gespeeld met het industrieel karakter van Area-M. Met een klein eerbetoon aan de Roermondse architect Pierre Kuijpers. De organische vorm van de ijzeren ornamenten die hij vaak gebruikte in gebouwen is ook de vorm van de binnentuin. Binnen deze vorm vind je de pluktuin, de groentekamer, de bbq-plek. En hoogteverschillen. Omdat we van de Limburgse heuvels houden maar vooral omdat een heuveltje groen voor de deur wat meer privacy biedt.

Verschillende smaken
Voor de materialisatie van bijvoorbeeld straten en verlichting heeft bureau Verbeek posters gemaakt met voorstellen waar de deelnemers uit konden kiezen. De smaken hierover lopen nogal uiteen.

Volgende en laatste sessie
Bureau Verbeek gaat met alle feedback weer aan de slag voor een definitief ontwerp en een voorstel voor de materialisatie. Nog 1 sessie, op dinsdag 5 november om 19.30, en het conceptontwerp voor de binnentuin is grotendeels klaar. Weer een mijlpaal behaald!