Under Construction

De schop gaat bijna in de grond, de eerste steen wordt binnenkort gelegd. Kortom: de bouw is in zicht. Op deze pagina vind je informatie over de planning van de bouw, bijzonderheden zoals duurzaamheid, de ontwikkeling van de binnentuin, en wie er bij betrokken zijn zoals de aannemer en de tuinarchitect.

Alle laatste nieuws volg je zoals je gewend bent in ons nieuwsoverzicht op de Homepage, in de timeline of op social media.

Planning

De bouw van de woningen verloopt in fasen en kan soms wijzigen. Start bouw van de eerste 35 woningen is najaar 2019. De bouw van de Tiny Houses volgt later. Streefdatum voor de definitieve oplevering is eind 2020. Houd deze website en onze Facebookpagina in de gaten voor alle updates in de planning.

Duurzaamheid

Net als bij andere projecten, streeft Wonen Zuid er ook bij Area-M naar om de woningen zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Alle woningen worden NOM. Dat staat voor ‘nul op de meter’. Dit betekent dat de woningen gasloos zijn en over het hele verbruiksjaar net zoveel energie verbruiken als er op een duurzame manier wordt opgewekt. De woningen worden warm gehouden door warmtepompen die in de woningen zijn gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen.

Wie bouwt Area-M?


BAM wonen

BAM wonen is de aannemer die de woningen gaat bouwen.

Vermeer architecten

Architect Nic Berden toog vanuit het Brabantse Gilze twee jaar lang zuidwaarts voor creatieve ontwerpsessies met de toekomstige bewoners. Samen met hem en zijn team ontstond stap voor stap het plan.


Bureau Verbeek

Bureau Verbeek is het bureau voor landschapsarchitectuur dat de gezamenlijke binnentuin heeft ontworpen. Uiteraard samen met de community. Hieronder stellen zij zich aan je voor:


"Wij, Jeroen Verbeek en Jack Reijnders van bureau VERBEEK, zijn gespecialiseerd in het maken van ontwerpen voor buitenruimtes. Onze inspiratie halen we uit het landschap zelf. Toekomstige gebruikers denken met ons mee tijdens het proces zodat het ontwerp aansluit op hun wensen en behoeften.

Dat is precies wat we ook voor de buitenruimte van Area-M hebben gedaan. We hebben samen met jullie als bewoners nagedacht over de invulling van de buiten-Area. En zorgen er zo voor dat iedereen zich in de toekomst in deze tuin prettig en thuis voelt. We combineren jullie wensen en ideeën met onze kennis over onder andere soorten beplanting en het gebruik van duurzame materialen maar ook onze eigen inzichten en ervaringen."

Reporters gezocht!

Als Area-M-er volg je de bouw hopelijk op de voet. Misschien woon je wel in de buurt. Wij plaatsen graag foto’s van de vorderingen op het bouwterrein. Let wel: je mag het bouwterrein niet betreden, behalve op kijkdagen natuurlijk. Maak je rapportage of kiekjes dus altijd buiten de bouwhekken. Pak je camera of mobieltje en stuur je shots naar info@area-mroermond.nl. Nog beter: plaats ze direct op onze Facebookpagina of op Instagram, altijd met de hashtag #AreaMRoermond.

Heb je nog ander nieuws en informatie over de bouw, of leuke ideeën voor deze pagina: laat het ons weten via info@area-mroermond.nl.